Muisteluita vuoden 2017 keikkakaudesta

Kevään konserttisarja Markku Aron ja Elina Vettenrannan kanssa jäi lähtemättömästi HT Combon soittajien mieleen. Etsin kunnes löydän sun teemakonserttisarjaan kuului 8 konserttia eri puolilla Suomea.


Etsinkunnes


Elina sai laulaakseen monia maailmanluokan tähtien tunnetuiksi tekemiä biisejä, kuten Carol Kingin I Feel The Earth Move ja Barbra Straisandin All In Love Is Fair sekä Abban Thank You For The Music. Sovituksista näihin vastasivat Saku Järvinen ja Tero Lindberg. Ennakko-odotusten mukaisesti kappaleet osoittautuivat erittäin onnistuneiksi ja hienoina sovituksina bändille mieluisiksi soitettaviksi.

Ennen konserttisarjan ohjelmiston harjoituksia bändiä tietenkin askarrutti yhteistyö iskelmälaulajana tunnetun Markku Aron kanssa, jonka hittibiisit olivat toki kaikille tuttuja, mutta enemmänkin kuunneltuina kuin soitettuina. Markku halusi ohjelmistonsa mahdollisimman monipuoliseksi ja mukaan tuli valituksi hittibiisejä myös Tom Jonesilta ja Ray Charlesilta hänen omien hittiensä lisäksi. Edellä mainittuja täydensi vielä muutama tunnettu kappale Beatles-yhtyeeltä ja Herb Alpertin Tijuana Brass tyylinen potpuri sekä tunnettuja kotimaisia suosikkeja. Kokonaisuus osoittautui onnistuneeksi kattaukseksi, antaen ilmeisesti varsin kattavan kokonaiskuvan 60- ja 70-lukujen tarjonnasta.


Etsinkunnes 2


Markulla oli meneillään jo 49. taiteilijavuosi ja ennakkoon oletimme hänen pikkuhiljaa vuosien mittaan laskeneen kappaleitten sävellajeja alkuperäisistä. Yllätykseksemme näin ei ollutkaan, paitsi yhden kappaleen kohdalla (Its Not Unusual / Tom Jones) hän pyysi etukäteen sovituksen sävelaskeleen originaalia alempaa. Treeneissä hän kuitenkin itse alkoi ihmettemään, että ”… mites tämä tuntuu niin oudolta …”. No meillä oli originaaliversiokin nuotistossa ja päätimme kokeilla sitä ja sehän osoittautuikin hänelle edelleenkin sopivaksi sävellajiksi. Aika moinen veikko eikä turhaan palkittu Iskelmä-Finlandialla tänä vuonna!

Kesän 2017 kuluessa kävi ilmi, että bändimme soittajat ovat kovin kysyttyjä myös teatterimaailmassa ja niinpä merkittävä osa muusikoistamme kiinnittyi Tampereella esitettäviin musikaaleihin Cats ja Viulunsoittaja Katolla. Luonnollisesti päätimme keventää kuormaa konserttipuolella ja niinpä kuluvan syksyn aikana tuotimme vain kaksi konserttia teemalla Muistojen Bulevardi. Elokuussa Pyynikin kesäteatterin näyttämöllä ja syyskuussa Kangasalatalon salissa.

Pyynikillä solisteinamme olivat Elina Vettenranta ja Mikael Konttinen, joiden yhteislaulanta ja -esiintyminen on mitä parhainta kuultavaa ja seurattavaa. Myös Mikaelin leikkimieliset ja synnyinseutuaan mairittelevat juonnot jäivät kaikille positiivisesti mieleen.

Syksyn toisessa konsertissa Elinan pariksi saimme Helsinkiläisen jazz-laulajan Juki Välipakan. Jukihan on voittanut useita jazz-laulutapahtumia ja erittäin kysytty Big Band solisti monipuolisuutensa vuoksi. Hänelle valikoituikin laulettavaksi kappaleita, joissa hänen hämmästyttävän taidokas scat-laulutyyli pääsi oikeuksiinsa.

Loppusyksystä bändi tekee vain jonkun ns. yrityskeikan. Muuten keskitymme jo innokkaina ensi vuoden kevään konserttisarjaan yhteistyössä mm. Teemu Roivaisen ja viulisti Henrik Perellon kanssa! Tästä lisää myöhemmin…

– Hannu T


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.