Elina Vettenranta: Uusia tuulia!

Kuluneen vuoden aikana olen saanut tehdä Olavi Virta teemaisia konsertteja HT Combon kanssa. Kyseisen bändin solistiksi päädyin luullakseni bändissä soittavan tutun kitaristi/basisti pariskunnan Petri ja Anu Ahjokosken suosituksesta. Voihan olla, että sen lisäksi myös Nokia Big Band keikoilta tutut puhaltajat ovat asiaa tuottaja Timmerbackalle esittäneet. Oli miten oli niin yhteistyö on tuntunut mukavalta ja ilmeisen luonnikkaalta molempiin suuntiin ja niinpä aloimme jossain vaiheessa suunnitella seuraavaa projektia, joka on nyt saanut muotoa siinä määrin että olemme valmiit siitä kertomaan.

Marraskuussa starttaa n. 30 konserttia käsittävä Frank Sinatra teemainen kiertue. Toiseksi solistiksi pyysimme tangokuningas Marko Lämsää – sitä minun omaa kuningastani, siitäkin syystä että ensi vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä kun meidät kruunattiin. Toinen syy toki on se, että Marko vaan laulaa niin  ihanasti☺. Marko suostui ja on ilo tehdä taas yhdessä konsertteja.

elina_marko_blogi

Konserttikiertue tulee kantamaan nimeä New York New York ja luonteeltaan konsertit tulevat olemaan enemmän kuin pelkkiä konsertteja. Niistä tulee Draamakonsertteja! Eikö kuulosta hienolta? No sitähän se on, ja kyse on siis siitä, että konserttikokonaisuus käsikirjoitetaan ja taustalla kulkee tarina, jota kuljetetaan eteenpäin repliikeillä ja lauluilla. Jännittävää! Laulujen lisäksi joudumme opettelemaan pieniä monologeja ja kuka tietää vaikka pääsisimme myös dialogiin – lauluissa nyt ainakin. Rakkaustarinastahan siinä on ainakin osittain kyse ja duettoja on luvassa. Käsikirjoittajaksi ja draamalliseksi ohjaajaksi saimme nuoren lahjakkuuden, Saara Leutolan,  joka on juuri valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Ohjelmisto sisältää siis Frank Sinatran levytyksiä vuosien varrelta  ja parit treenitkin ollaan jo pidetty. Tekemistä riittää, mutta on ihanaa haastaa itsensä ja ajatella, että voi tarjota yleisölle jotain hienoa ja huolella valmisteltua. Marraskuuhan on jo ihan kohta ovella, joten täydessä touhussa jo ollaan valmistelujen suhteen. Tässä blogissa pääsette kulkemaan matkassa mukana ja saatte lukea mitä kaikkea tällaisen projektin valmistumiseen mahtuu ja mitä tuleman pitää. Niistä kappalevalinnoistakin kuulette – ehkä jonkun muun kertomana. Kirjoittajina tulee nimittäin olemaan moni osallinen. Marko tottakai, tuottaja Hannu Timmerbacka, käsikirjoittaja Saara, kitaristi Petri ja toivottavasti myös moni muu soittaja.

Mutta nyt koitetaan nauttia kesästä ja malttamattomana odotellaan elokuun puolivälin valmistuvaa käsikirjoitusta. Lämpöä ja rakkautta teille lukijoille toivon.

– Elina

(Kuva Laura Tammisto, Studio Torkkeli)


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.