Marko Lämsä: Jazzin syvissä vesissä!

Tervehdys vaan kaikki Frankin musiikin ystävät! Täällä kirjoittelen vänkärin puolelta paluumatkalla Oulusta, jossa tuli tempaistua tuossa pari keikkaa. Tuli hyvä sauma kirjoittaa vähän fiiliksiä meidän tulevasta Sinatra projektista. Elina jo pohjustikin hienosti, mistä meillä on siinä touhussa kysymys, joten puran tässä nyt lähinnä omia ajatuksia, joita on matkan varrella tullut.


Duettotreenit vauhdissa:-D Swing on!!
Duettotreenit vauhdissa:-D Swing on!!

Frank Sinatra, joka levytti n. 1400 kappaletta, oli aikansa arvostetuimpia swing laulajia, eli jazzin kanssahan tässä ollaan tekemisissä. Siinäpä se omalta kohdalta suurin haaste heti kättelysä olikin. Sinatraa olen laulanut keikoillani kyllä paljonkin, mutta ainoastaan tunnetuimpia hittejä, kuten My way:tä ja Strangers in the night:ia. Jazz on laulullisesti ollut mulle täysin pimennossa. Olen heittäytynyt täysin uuden alueen kimppuun ja olenkin jo aika syvissä vesissä jazzin maailmassa! Hyvin erilaista fraseerausta kuin se mihin olen tottunut, vaikka olen tosin vanhan liiton mies siinä mielessä, että musiikkimakuni kulmakivet löytyvät Elviksen ja Olavi Virran tuotannosta. Swing on kuitenkin täysin poikkeavaa itselleni totutusta. Onneksi yksi esikuvistani eli Frank Sinatra on tässä pääaiheena ja sen parempaa fraseeraajaa ei tällä alueella juurikaan ole. Siinä mielessä hyvillä mielin olen opiskellut innolla tätä mestarillista musiikkilajia.

Hommat on erittäin hyvällä mallilla ja on äärimmäisen hienoa tehdä yhteistyötä HT Combon kanssa, sillä oman aspektinsa tähän projektiin tuo ehdottomasti aidot puhaltimet! Swing when you are winning on sanonta joka kohdallani pitää paikkansa! Tämä on kaikin puolin toiminnan vuosi omalta kohdalta ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Elinan kanssa vietetään ensi vuonna 10-vuotistaiteilijajuhlaa tangokuninkaallisina ja siksipä tämä Sinatra draamakonserttisarja ei olisi voinut parempaan saumaan sattua.

Töitä on vielä paljon tehtävänä, mutta itse olen päässyt jo vaiheeseen jossa tankkaan repliikkejä ja sanoja päähän. Olen ylittänyt sen työläimmän ja samalla rikkaimman vaiheen musiikin suhteen, eli tässä tapauksessa swingin ja jazzin syvimmän olemuksen sisäistämisen.

Matka on ollut jo nyt hieno ja tuskin maltan odottaa, kun päästään ensimmäiseen konserttisaliin toteuttamaan jälleen yksi haave lisää musiikillisella urallani. Otettiin tuossa justiinsa mitatkin vaatturia varten ja ollaan kohta kiireestä kantapäähän ajan hengen mukaan myös pukeutuneita!

Konsertteja tullaan tekemään ympäri Suomea ja kannustankin teitä kaikkia musiikin ystäviä tulemaan kuuntelemaan ja katselemaan tätä meidän hienoa projektia, jota tehdään sydämestä. Koska musiikki on niin ajatonta ja hienoa, niin eihän tästä voi kuin nauttia! Niin me siellä lavalla, kuin te siellä katsomon puolellla 🙂 Ihanaa syksyn jatkoa teille sinne ja nähdään marraskuusta lähtien konserttien merkeissä!
– Terveisin Marko 😀


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.