Hannu Timmerbacka: Sinatra kiertue muisteluita

New York New York draamakonserttikiertue on viime talven ja tämän kevään osalta ns. purkissa. Konserttitapahtumia oli kaikkiaan yhteensä 20 ja yhtä monella eri paikkakunnalla! Eteläisin Espoossa ja pohjoisin Kajaanissa. Teemaksi valittu tribuutti Frank Sinatralle (100v 12.12.2015) osoittautui tällaisen ”maalaisbändinkin” toteuttamana onnistuneeksi ja Sinatran kuolematon musiikkinsa 10-soittajan mini Big Bandin esittämänä sai erinomaisen vastaanoton.

Käsikirjoitetun konserttikiertueen junailemisessa vaihtuvilla paikkakunnilla ja erilaisissa sali-olosuhteissa on haasteensa. Varsinkin silloin, kun siihen on höysteenä otettu mukaan hieman lavastusta ja projisoitua videokuvaa laadultaan erilaisella laitteistolla. Toisaalta se on myös mielenkiintoista ja jopa hauskaa kaikkine yllättävine yksityiskohtineen ja sattumineen. Ilman muuta on selvää, että ilman ammattitaitoista ”omaa” miksaajaa, tällaista kiertuetta ei olisi voinut toteuttaa. Esiintymislavalle astuville esiintyjille, solisteille ja soittajille, on äärimmäisen tärkeää voida luottaa, että salin puolella on tarkat korvat kuuntelemassa oikeaa äänen laatua ja balanssia tasapuolisesti eripuolille salia.

Vaikka tiivis kahdenkymmenen konsertin kiertue on takana, niin laulajalegenda Frank Sinatran musiikki on ajatonta eivätkä muistelot pääty koskaan! Käsikirjoitus, sovitukset ja stemmat säilyvät ja HT Combon ”konklaavi” on valmis uusiin ja ajattomiin Sinatra esityksiin aina tarpeen vaatiessa.


12705570_942611249156591_7024240939230019270_n.jpg
New York, New York ja täysi sali Verkatehtaalla!

Itselleni mukanaolo tällaisessa mini Big Band kokoonpanossa on eräänlainen unelmien täyttymys. Vaikka nuoruuden haave Oboen soittajan sinfoniaorkesterissa urasta ei koskaan toteutunut niin kokemuksena mukanaolo yhtenä lenkkinä näin laadukkaitten soittajien rivistössä korvaa toteutumattomat ura-haaveet! Suuret kiitokset kaikille osallistuneille paneutumisesta tähän produktioon ja hienosta kasvutarinasta yhdessä! Suuri kiitos kuuluu myös yleisölle – teitte jokaisesta konsertista ainutlaatuisen kokemuksen!

Solistiemme, Vuoden 2006 tangokuninkaallisten, valmiudet ja kyky sukeltaa Swingin maailmaan taisi tulla yllätyksenä meille kaikille. Elinan sykähdyttävät tulkinnat ja Markon puoleensavetävä lavashow jäävät näistä konserteista lähtemättöminä mieleen! Myös Mikan Konttisen rautainen ammattitaito tuli todistetuksi hänen hypättyään Markon tuuraajaksi kahdessa konsertissa.

HT Combo treenaa jo seuraavaa syksyn 2016 konserttisarjaa varten. Soittajistossa tapahtuu hieman muutoksia ja solisteista toinen vaihtuu, kun instrumentaalisolistiksi mukaan Elinan rinnalle tulee loistava klarinetisti ja saksofonisti Antti Sarpila! Siitä enemmän tuonnempana.

– Hannu


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.