Menneistä syksyn 2019 konserteista

klarinetti

Syksyn konserttisarja alkoi elokuussa Pyynikin kesäteatterissa teemalla Hurmiossa Päivin Öin solisteinamme Angelika Klas ja Teemu Roivainen. Angelika oli meille uusi tuttavuus ja mietimme, kuinka saamme yhteistyön toimimaan enemmänkin klassisella puolella mainetta saavuttaneen solistin kanssa. Tiesimme toki, että hän on laulanut myös jazzahtavia kappaleita sekä tangoja argentiinalaisen Astor Piazzollan tyyliin hyvinkin paljon. Angelika valitsi esitettäväkseen muutamia jazz-standardeja bändin vakio-ohjelmistosta sekä mielenkiintoisen Marilyn Monroen tunnetuksi tekemän hitin Diamonds Are The Girls Best Friends. Orkestroinnin tähän kappaleeseen teki tamperelainen pianisti ja sovittaja Saku Järvinen. Luonnollisesti Angelika ja Teemu esittivät myös yhdessä muutaman upean duettonumeron. Hieno kokemus bändille saada säestää kahta näin taitavaa solistia.

Syyskuussa pidimme seitsemän konsertin sarjan eteläisemmässä Suomessa teemalla Hopeinen Kuu. Kyseinen kappalehan lienee valittu jossain vaiheessa jopa suosituimmaksi viihdemusiikin alalla, joten konserttien suuri suosio ei ollut yllätys. Henrik Perelló oli tehnyt uudet sovitukset tangoihin La Cumparsita, Tulisuudelma ja Hopeinen Kuu. La Cumparsita esitettiin hieman rock-tyylisesti ja oli varmaan uusi kokemus yleisölle. Alunperin tarkoituksena oli, että Teemu laulaisi myös tangon Tulisuudelma, mutta Henrik halusikin haastaa bändin tekemällä siitä orkesteriversion argentiinalaiseen Piazzolla tyyliin. Nuottien yläreunassa lukee viitteellisesti, että ”tämä on paha” ja niinhän se olikin. Ensimmäisten läpikäyntien jälkeen olimme jo valmiita heittämään pyyhkeen kehään ja jättämään biisin pois ohjelmistosta, mutta Henrik ei antanut periksi, vaan piiskasi treenaamaan ja alkoihan se sitten lopulta sujumaan niin, että aloimme päästä yhtä aikaan maaliin.

Tähän konserttisarjaan otimme mukaan myös mielenkiintoisen Beatles-kappaleen Here, There and Everyhwere, johon saimme hienon Mark Taylorin orkesterisovituksen. Masa Orpana esitti kappaleen tenorisaksofonisoolon aivan upealla tavalla ja innostuen myös improvisaatio-osuuteen vaikean sointiviidakon keskellä. Todella upea esiinnousu tamperelaiselta fonistilta!

Loppuvuoden bändi keskittyy treenaamaan uutta ohjelmistoa ensi kevättä varten, josta lisätietoja kunhan suunnitelmat ovat alkaneet tarkemmin konkretisoitumaan. Joka tapauksessa teemakonsertit jatkuvat myös ensi vuonna menneiden vuosikymmenien mukaansatempaavilla sävelmillä. Tervetuloa mukaan!

– Hannu Timmerbacka