Paul Anka & Diana Ross tribuutti 2020

paula_anka_diana_ross_1920_920_
Maria Lund ja Mikael Konttinen. Alkuperäiset kuvat Harri Hinkka ja MagnumLive kuvapankki.

Nyt on upea mahdollisuus päästä kuulemaan kahden aikansa suosituimman artistin, Paul Ankan ja Diana Rossin, tunnetuimmat kappaleet saman illan aikana. Mikael Konttinen ja Maria Lund tulkitsevat heidän musiikkiaan HT Combon tribuuttikonsertteissa helmi-maaliskuussa 2020.

Paul Anka (s. 1941) on kanadalainen libanonilaistaustainen laulaja. Hänen ensimmäinen hittinsä oli Diana vuodelta 1957, jolloin hän nousi todelliseksi teinitähdeksi. Ankan muita tunnettuja lauluja ovat mm. You Are My Destiny, Adam and Eve ja Put Your Head On My Shoulder. Omien hittilevytystensä lisäksi Anka on tehnyt erittäin suosittuja lauluja myös muille tunnetuille laulajille kuten Frank Sinatralle ja Tom Jonesille.

Diana Ross (s. 1944) on yhdysvaltalainen soul-, R&B- poplaulaja ja näyttelijä. Hän on aikansa menestyneimpiä sooloartisteja ja hänet muistetaan myös The Supremes yhtyeen jäsenenä. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat: I Love You Baby, The Man I Love, I Will Survive ja What A Difference A Day Made. Vuonna 1976 Billboard -lehti nimesi Rossin vuosisadan parhaaksi naisesiintyjäksi ja 1993 Guinnessin ennätysten kirja julisti Rossin kaikkien aikojen menestyneimmäksi naisartistiksi. Rossilla on ollut mm. Yhdysvaltain listalla kaikkiaan huikeat 18 ykkössingleä. Vuonna 1972 hän teki debyyttinsä näyttelijänä elokuvassa Lady Sings The Blues.

Näissä nyt kuultavissa konserteissa Rossin tunnetuimpia hittejä esittää valovoimainen laulaja Maria Lund, joka on tähdittänyt useita musikaaleja My Fair Ladystä West Side Storyyn. Maria on erittäin monipuolinen artisti, joka on tehnyt yhteistyötä myös Suomen eturivin jazz muusikoitten, kuten Heikki Sarmannon kanssa.

Paul Ankan ikivihreitä lauluja esittää suosittu laulaja ja tv-esiintyjä Mikael Konttinen. Eräs Konttisen laulajauran kohokohdista oli esiintyminen v. 2006 Suomen itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa. Konttinen on nykyään myös lauluntekijä ja sovittaja.

Konserteissa kuultavien kappaleiden mielenkiintoiset sovitukset ovat viulutaiteilija Henrik Perellón, Saku Järvisen ja Timo Alakotilan käsialaa. Henrik esiintyy konserttisarjassa itsekin ja luvassa on ainakin kaikkien tuntema Misty taiturimaisesti esitettynä.

Konserttisarja alkaa Porin teatterista 9.2.2020 klo 17. Seuraavina Tampere-talon pieni sali 12.2.2020 klo 19, Kokkolan Snellman Sali 6.3.2020 klo 19 ja se päättyy Kouvolan Kuusankoskitaloon 27.3.2020 klo 19.
Lipputiedot

Tervetuloa!
– Hannu Timmerbacka