Vuosi 2022 alkaa Frank Sinatra tähtikonserteilla

Mikael Konttinen ja Martin Söderbacka ovat mukana HT Combon tahdittamassa Frank Sinatra konsertissa

Frank Sinatra on eittämättä kautta aikain tunnetuin ja myydyin laulaja. Sinatran laulutavalle oli ominaista jazz-muusikoilta omaksuttu tyylittely melodian käsittelyssä. Sinatra ehti levyttää elämänsä aikana lähes 1400 laulua, joista tunnetuimpia ovat May Way, Srangers in the Night, Fly Me to the Moon ja New York New York. Sinatra ehti piipahtamaan myös Suomessa vuonna huhtikuussa 1989 ja esiintyi Helsingin jäähallissa.

Laulamisen lisäksi Sinatra on luonut uraa myös elokuvanäyttelijänä. Sinatra ehti näyttelemään yhteensä 56 elokuvassa ja voitti myös Oscar-palkinnon parhaasta miessivuosasta. Myöskin hänen esittämänsä kappale High Hopes voitti parhaan laulun Oscarin. Frank Sinatra myös tuotti, ohjasi ja tähditti eli Non But the Brave elokuvan.

Frank Sinatra esiintyi kuusi vuosikymmentä ja hänen loistavat tulkintansa nostivat parrasvaloihin myös säveltäjiä, sovittajia ja orkesterien johtajia. Sinatra viimeiseksi esittämäksi lauluksi jäi kappale The Best is Yet to Come, joka on myös kaiverrettu hänen muistolaattaansa.

HT Combo big band on esittänyt useiden solistien kanssa aiemminkin Sinatran tunnetuksi tekemiä kappaleita. Nyt alkuvuodesta 2022 toteutuva uusi kiertue on monella tapaa poikkeuksellinen. Ensinnäkin solistiksi on lupautunut laulaja, pianisti, juontaja, lentäjä ja verraton show-mies Mikael Konttinen. Hän on valinnut todella kattavan valikoiman Sinatran kappaleita laulettavakseen.

Toinen erikoisuus löytyy orkesterin kokoonpanosta, johon kitaristiksi ja myös toiseksi laulusolistiksi saadaan Martin Söderbacka, joka on jo erityisen tunnettu jazz-piireissä. Bassoa tulee soittamaan Eevalotta Matikainen, joka on myös luonut uraa jazz- ja Big Band kokoonpanoissa. Yhdessä he muodostavat Söderbacka-Matikainen Duon.

HT Combon New York New York konserttikiertue alkaa 21.9 Kangasala salista ja jatkuu siitä eteenpäin usealle paikkakunnalle. Tarkemmat tiedot löydät Konsertit osiostamme.

Tervetuloa nauttimaan kultaisten vuosikymmenien musiikista!

– Hannu Timmerbacka